Mouri Nyomozó Iroda - Detective Conan Rajongói Oldal
Menü
 
Linkek

 


 
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Heti kérdés
Lezárt szavazások
 
Barátok és családtagok

 

Figyelem! Folyamatosan bővül ez a részleg és rengeteg spoilert tartalmaz(hat)!

A zárójeles nevek a hivatalos amerikai nevek, zöld színnel jelölöm a dél-amerikai neveket.Agasa Hiroshi(Hershel Agasa; Cardillo)

               Az 52 éves professzor egy feltaláló, aki kisebb találmányaiból tartja fenn magát. Van egy kis laborja, Shinichi szomszédságában. A professzor a Kudo család jó szomszédja, régi barátja, épp ezért jól ismeri Shinichit, s amiben csak tud segít neki.
Ő volt az első személy, aki megtudta, mi történt Shinichivel és az ő közreműködésével került Conan Mouriékhoz és a Teitan Általános Iskolába. Rengeteg találmánnyal segíti kis védencét annak új helyzetében, például a rúgó-erő növelő csukával, a kábító lövedéket kilövő karórával, hangátalakító csokornyakkendővel stb.-vel.
              Amikor Shiho Kudot kereste, ő volt az, aki befogadta a lányt, aki azóta is nála él, ő adta neki az új nevet a Haibara Ait is, s iratta be a lányt az iskolába. Ő a Detektív Banda felnőtt kisérője, gyakran viszi a gyerekeket kempingezni, kirándulni, bár ezek néha kudarcba fulladnak.
               Bár nagyon okos, Shinichi eszén nem igazán tud túljárni. Míg Sherry fel nem bukkant, egyedül élt, bár van egy szerelme, akivel talán egyszer össze fog jönni. Talán. Egy nagyon jószívű ember, kicst talán naiv is. Olykor megorrol Conanre, amiért az nem mondja el egyből, mi a helyzet, de lévén most egy fontos támaszpont, a találmányokon kívül igyekszik információ gyűjtésben is segédkezni a fiúnak.
A Teitan Általános Iskolába járt, majd az Ohuko Középiskolába. Gyerekkori szerelme Fusae Campbell, aki 40 évet várt arra, hogy újra találkozhasson Agasával.
Volt egy gazdag nagybácsija, Kurisuke Agasa, és nagynénje, Teiko. Mindketten meghaltak már. Az autója egy sárga Volkswagen Beetle.


Miyano Shiho/Sherry/Haibara Ai:

             A Fekete Szervezet volt tagja, kódneve Sherry. 18 éves, félig japán, félig angol származású. Fiatal korát Amerikában töltötte, végig szervezeti felügyelet alatt. Tehetségét felhasználva szülei munkáját folytatta, egy 50 éve elkezdődött kutatást. Kísérleteihez egereket használt, de később az általa kifejlesztett szereket embereken is kipróbálták. Gin megöli Shiho nővérét, Akemit, ezért a lány abbahagyta a kutatásit addig, amíg elfogadható magyarázatot nem kapott az esetre. A szervezet válaszul bezárta őt egy kamrába. Sherry, a biztos halál tudatában úgy döntött, hogy saját mérgével végez magával, ám a szertől teste megfiatalodott, s összement, így meg tudott szabadulni a bilincseitől, s el tudott szökni.
Szülei még kiskorában autóbalesetben elhunytak, egyetlen családtagja a nővére, Akemi volt, akivel néha találkozgathatott. Kedvenc színe a piros.
            Miután sikeresen elszökött a Fekete Szervezettől, s teste ’összement’, ahhoz rohant, aki hasonló cipőben jár, mint ő, vagyis Shinichihez. Agasa professzor befogadja a lányt, új nevet ad neki Haibara Ai-t (Cordelia Grey és V.I. Warshawsky nevéből, akik krimi regény szereplők) és beíratja Conan osztályába. Ai nagyon kevés információt közöl a múltjáról, épp ezért karaktere nagyon titokzatos, olykor bonyolult. A Detektív Banda új tagjaként a csendes, titokzatos lányt játssza, aki, akárcsak Conan, nagyon felnőttesen viselkedik. Elsődleges feladata az APTX-4869 ellenszerének előállítása, aminek egyik próba darabja többé-kevésbé sikeres is volt.
            Nem akarván bajt hozni senkire, sokszor vívódik magába azon, hogy elszökjön-e. Többször volt rá lehetősége, ezek közül jó néhányszor a biztos halált akarta választani, azonban megmentették őt. Később arra a döntésre jutott, hogy nem fog elmenekülni.
            Furcsa kapcsolatai vannak, kiemelendő a Conanhoz való viszonya, amit sokan szerelemnek vélnek. Hogy valóban szerelmet érez-e a fiú iránt nehéz megállapítani, hiszen az érvek nem teljesen meggyőzőek. Mindenesetre Rannal szemben nagyon visszafogott, később kiderül, hogy a lány nagyon emlékezteti Ai-t a nővérére.
Gyerekkorában Amerikában járt iskolába, ahol piszkálták az ázsia arca miatt, s nagyon magányos volt. 13 éves volt, amikor nővére randizott Moroboshi Dai-jal, akit személyesen is ismert. A Ginnel való viszonya titokzatos, ő gyűlöli Gint és fél tőle, könnyen lehet, hogy volt köztük szexuális kapcsolat.
Szereti az állatokat.


Suzuki Sonoko(Serena Sebastian; Susana Sarita):

               Egy gazdag család legfiatalabb lánya, 17 éves, Ran és Shinichi osztályába jár a Teitan Középiskolában. Szeret irányítani, olykor túlságosan elkapja a hév. Kihívóan öltözik, s szereti a rock-punk bandákat. Főleg az énekesek miatt.
               Legfőbb célja egy pasi, de gazdag lányként úgy érzi, nehéz megtalálnia az igazit. A csődött mondott próbálkozások után megjelenik a hercege, s ezután mindent elkövet, hogy elcsábítsa, megtartsa Makotot. Persze ezután is kacsintgat más fiúk felé.
              Gyakran szereti eltúlozni a dolgokat, igyekszik Shinichit és Rant összehozni, s gyakran cukkolja az ügyetlen szerelmes párt, férj-feleségnek hívja őket, s olykor próbálkozik féltékennyé Shinichit azzal, hogy Rannak helyes pasikat keres.
              Jó ízlése van, s igen kreatív. Szereti a kalandokat és a partikat. Őszínte, szereti a barátait, néha kissé udvariatlan és erőszakos. Nagy rajongója a sztároknak, különösen Kaito Kidnek, akinek nagyon szeretné látni egyszer az igazi arcát. Apja, Shiro Suzuki, egy nagy cég igazgatója, nővére, Ayako, pedig egy másik gazdag cég fiának a jegyese. Édesanyja Tomoko, nagybácsija Jirokichi.Hattori Heiji(Harley Hartwell; Alfredo Héctor):

               A 17 éves forrófejű nyugati diákdetektív első látásra sötét bőrszínével, amit nagyapjától örökölt, és az oszakai akcentusával tűnik fel. A Kaiho Középiskola büszkesége, nemcsak sikeres nyomozásai, hanem remek kendoja miatt. Ő az iskola kendo csapatának kapitánya. Ez mellett szívesen motorozik is. Folyékonyan beszél angolul.
               Shinichivel ellentétben igazi 'japán' stílusú házban él szüleivel. Nagy benne a bizonyítási vágy, nagyon szeretné, ha elvonatkoztatnák őt a rendőrfőkapitány apjától. Nagyon temperamentumos és energikus karakter, aki első látásra szigorúnak és vadnak tűnik, de valójában egy nagyon vicces és eszes srác. Szeret versengeni, még akkor is versenyhelyzetben érzi magát, ha Shinichivel nyomoz. De ha elkapja a hév, kicsit elfelejt jól nyomozni.
               Az ő közreműködésével sikerült egyszer Conannek Shinichivé válnia, s később kiderítette azt is, hogy Conan nem más, mint Kudo. Először inkább riválisként, később a legjobb barátjaként kezeli a fiút és szívesen kisegíti őt, ha kell beugrik helyette ál-Shinichiként, vagy információt gyűjt.
               Nagyon kötődik Kazuhához, de maga sem érti az okát. Heiji addig a pontig jutott el, hogy fontos a lány számára, sőt féltékeny is a fiúkra, akik esetleg udvarolnának Kazuhának, de képtelen ráeszmélni az érzéseire, ehhez még túl "kölyök". Kedvenc krimi írója Ellery Queen, születési jegye oroszlán. Ahogy az egy igazi oszakaihoz illik, remek szóvicc-gyártó, így tudja korrigálni az elszólásait például Ran előtt, mikor is Conant "lekudozza'.
Kazuhától kap egy amulettet, amit mindig leszól, valójávban azonban igen csak babonás, csak nem vallja be.


Toyama Kazuha:

               A 17 éves oszakai Kaiho Középiskolába járó lány nagyon szerelmes Heijibe, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiú közelébe lehessen, s az esetleges riválisokat szószerint elrémissze. Korábban többször is azt hitte, hogy Ran esetleg egy potenciális fővárosi ellenfél lehet, de miután rájött, hogy tévedett, nagyon jó barátnők lettek.
              Aikidóban 2 dant érte el eddig, ami egy elég jó eredménynek számít. Nagyon szeret vásárolgatni és Heiji anyjával beszélgetni. Képes akár az életét is áldozni a fiúért, akit szeret, néha pedig direkt féltékennyé teszi őt. Bár látszólag ellenzi Heiji nyomozó-mániáját, mégis ő az, aki igyekszik a lehető legtöbb információval ellátni az oszakai diákdetektívet.
              Édesapja, Ginshiro, az Oszakai Rendőrkapitányságon dolgozik magas beosztásban.
              Kicsit babonás, ezért egy régi bilincs láncszemeiből omamorit (szerencsehozó tárgy) csinált, amivel régen Heijivel véletlenül összebilincselték magukat. Ezenkívül másféléket is készített, de azok hamar csődött mondtak.


Yoshida Ayumi (Amy Yeager; Jésica):

            A Detektív Banda 6 éves fiatal lány tagja, aki kicsit félénk, de rettenetesen kíváncsi és kalandvágyó. Szereti a barátait, gondoskodó típus és ő az abszulút ártatlanság megtestesítője. Első szerelme Conan, aki rögtön lenyűgözte őt. Néha attól tart, hogy Ai is hasonló érzelmeket táplál a fiú iránt. A Teitan Általános Iskola 1/B osztályába jár, ahogy Conan is. 15 kg-t nyom. Az elég kevés, nem? XD


Kojima Genta(George Kaminski; Beto):

          Egy nagydarab, erős, de kicsit buta fiú, a Detektív Banda tagja, s ő is az 1/B osztályba jár a Teitan Általános Iskolában. Rendkívül őszínte, s néha túl nyers. A banda vezérének hiszi magát, főleg az ereje miatt. Szeret enni és kincsekre vadászni, de nem szívesen töri a fejét, s sokszor mond butaságokat. 40 kg-os. o_O Édesapja Genji Kojima, egy kocsma tulajdonosa. Kedvence a rizses angolna. Nem szereti, ha butának nézik és nagyon türelmetlen. Viszont mindig lehet rá számítani.


Tsuburaya Mitsuhiko(Mitch Tennison; Jorgito):

             A Teitan Általános Iskola 1/B osztályába jár, a Detekív Banda egyik esze. Korához képest komoly és sokat tud, már előre tervezi a jövőjét szerelmével, Ayumival. Szeretne egyszer az űrbe menni, de kincset is szívesen találna. Udvarias, nyugodt személyiség. Szülei tanárok, s van egy nővére, Asami. 20 kg-t nyom. Rendkívül fegyelmezett és udvarias.


Eri Kisaki(Eva Kaden):

               Ran édesanyja, az ügyvédek koronázatlan királynője. 38 éves, a Teitan Középiskolában végezte tanulmányait, 16 évesen elnyert egy Harvard egyetemi ösztöndíjat is. Ügyvédi karrierjét alig 10 éve kezdte meg, s ezidő tájt hagyta el Kogorot és Rant. Természetesen állandóan támogatja őket, ha kell kihúzza szerencsétlen férjét a pácból, s mindent megad a lányának, amit tud.
               Fiatalon kifejezetten félénk volt, ugyanakkor gyönyörű és okos is, nem véletlenül lett a Miss Teitan Szépségverseny holtversenyes első helyezettje. Mióta ügyvéd, kemény, szigorú nőnek ismerik, ugyanakkor szíve mélyén még mindig nagyon kedves és szelíd, s romantikus. Mindezek mellett remekül dzsúdózik.
               Még mindig szereti a férjét, de még nem bocsátott meg neki egy ismeretlen dologért. Kötődését hozzá mi sem jelzi jobban, minthogy előző és mostani egyébként oroszkék macskáját Goronak nevezte el. Ő váltig állítja, csak azért, mert gurul a földön (goro-gurul). Születésnapja október 10-én van.


Kudo Yusaku (Booker Kudo; Gerardo Jackson):

           Egy világhíres krimi író, aki visszafogott, nyugodt és szimplán egy zseni. Remek logikája van, rendőröket megszégyenítő módon képes ügyeket megoldani. Remek kapcsolatai vannak a rendőrséggel mind Japánban, mind Los Angelesben, sőt Interpolos barátai is akadnak.
           20 éve ismerkedett meg feleségével, Yukikoval, egy írása adaptálásakor. Egy remek logikájú férfi, akinél többet tudni egyszerűen képtelenségnek tűnik. Mivel rengeteget ír, gyakran tölti idejét hotelszobákban, s olykor kiruccan tapasztalat és ihlet-gyűjtésre, ilyenkor okot ad Yukikonak a féltékenykedésre.
           Feleségével 3 éve élnek Los Angelesben a munkája miatt. Olykor szeret kibújni a munkája felelőssége alól, s megszökik megbízói elől. Szereti a világ körüli utakat, s több nyelven is beszél, például angolul és portugálul. Leghíresebb regénye "Az Éjszaka Bárója". Ő adta a híres tolvaj, Kaito 1412-nek, a KID nevet.

Kudo Yukiko/lánykori nevén: Fujimine Yukiko(Vivien Kudo; Loreta Jackson):

 

                A 37 éves színésznő a Teitan Középiskolában tanult, jól ismerte Erit és Kogorot. Még iskolás évei alatt ünnepelt színésznő lett, többek közt az "Egy rendőrnő veszélyes élete" sorozattal. Gyakran játszott kém-szerepeket is. A tökéletes álcázás technikáját egy nagy mestertől és jóbaráttól Kuroba Toichitől tanulta, bár nem sikerült tökéletesre fejleszteni álcázási képességeit, amivel egyébként fiát segíti.
                19 éves koráig rengeteg díjat kapott, majd miután hozzáment Yusakuhoz, felhagyott a színészkedéssel és visszavonult. Ennek ellenére a mai napig ünnepelt sztárnak érzi magát, úgy érzi mindenki ismeri őt, s várja az autogramm-kérőket. Nagyon hiú, ímádja a bókokat. És persze egyetlen kicsi fiát, akit még középiskolásként is gyerekként kezel.
                Jó érzéke van a művészetekhez, tud zongorázni. Külföldön "Éjszaka Bárónőjeként" ismerik, mivel egyszer egy TV adásban segített megoldani egy ügyet, igaz a nyomokat még reggel Yusaku dörmögte maga elé újság-olvasáskor. Yukiko bár kétségtelenül okos nő, nem mérhető Shinichiékhez.
                Olykor féltékenykedik, s duzzogva, titokban elszökik férjétől, s általában ilyekor haza megy.


Hattori Shizuka/leánykori nevén Ikenami Shizuka:

              Egy szép, intelligens nő, aki otthon háziaskodik. Heiji anyja. Porallergiás és ha kell szemrebbenés nélkül hazudik bárkinek. Fia minden lépését követi, ha lehet kamerával, így egy egész videógyűjteménye van Heiji gyerekkoráról. Fiát kicsit talán elkényezteti. Ám ő nem csak kedves és szelíd, de ha kell nagyon merész és szigorú is, remek kendozó, bár fiatalon vesztett egy bajnokságon.


Araide Tomoaki:

               A Teitan Középiskola orvosa a 25 éves jó lelkű fiatalember. Édesanyja meghalt, mostohaanyjával, szintén orvos apjával és nagyanyjával élt egy fedél alatt, amíg édesapja meg nem halt. Azt tervezte, hogy az Aomori Kórházban fog dolgozni, de aztán meg akarták ölni, s az FBI közbenjárásával biztonságos helyre került pár hónapra. A Fekete Szervezetes Vermouth az ő nevében, álruhájában vált a Teitan Középiskola kosár-klub edzőjéből, színészi-klubtaggá, vizsgálta meg a Teitan Általános Iskola kisdiákjait és látszólag mindenkivel csupa jót tett.
Vermouth lebukása után visszatérhetett régi életébe, s kezdi kétségbevonni imposztorának rosszindulatúságát. Ezek után kapcsolata megszakadt az FBI-jal. Conan rettentően féltékeny rá, mert azt hiszi, el akarja csábítani Rant.


Kyugoku Makoto:

           A Haido Iskola karate-bajnoka, a "rúgások hercege", aki 18 éves, 184 cm magas és 79 kg. Nagyon erős és kitartó, igyekszik Sonokot óvni más fiúktól, de egyáltalán nem tolakodó, inkább visszahúzódó. Sonoko különböző szerelmi trükkjeit tökéletesen állja, egy igazi pasi, Sonoko szerint. Van egy húga.


Houndo Eisuke

     Hirtelen megjelenik a Mouri Nyomozó Irodában, s el kezd óvatosan Mizunashi Renáról érdeklődni Kogoronál, kevés sikerrel. Bár okos, s macskaként jár, elég szerencsétlen; mindig megbotlik, elesik, nekimegy valainek, vagy csak szimplán peche van. Ez egyfajta álcát is nyújt neki. 17-18 éves, Ran és Sonoko osztályába jár.
     Fiatal korában leukémiás volt, s átesett egy csontvelő-átültetésen Tokióban, majd Oszakában súlyos balesetet szenvedett. Anyjával addig élt Tokióban, míg meg nem halt a nő. Ezután, eltűnt a nővére, s apjáról sem hallott sokat, épp ezért Mizunashi Rena után kezd el nyomozni, később pedig Mouri nyomozó után, akivel utóljára látták a bemondónőt az eltűnése előtt.
      Ran és Sonoko pátyolgatja Eisukét, miközben kiderül, hogy ő Mizunashi Renát keresi a kórházakban. Azt hazudja, hogy az otthonról elszökött nővérét keresi, de valójában meg van győződve arról, hogy Hidemi nem lehet Rena. Miután édesapja "kollégájára" bukkan a Haido Központi Kórházban, eltűnik a téli szünetben, s az egyik osztálytársa kórházi szobájában húzza meg magát, kivárva a megfelelő alkalmat, mikor az FBI által őrzött Renával beszélhet.
     Mikor végre rátalál Renára, Conan felvilágosítja őt arról, hogy a nő valóban az ő nővére, s a CIA-nek dolgozik, akárcsak az apjuk, ám többet nem árulhatnak el a fiúnak. Ezután felajánlják neki, nővére kérésére a Tanúvédelmi Programot, ám ezt elutasítja, s azt tervezik, elutazik a Egyesült Államokba, hogy ő is CIA-s legyen. Magával vinné Rant is, mert első pillantásra belészeretett, de Shinichi határozottan tiltakozott ez ellen, s kiderül, Eisuke réges-rég óta sejtette, hogy Conan valójában Shinichi.

Masumi Sera:

           A lány 16-17 éves, magát nyomozónak tartja. Úgy tűnik, tudja, hogy Conan Shinichi és vannak utalások arra, hogy ő Shuichi Akai húga. A lány most egy osztályba jár Rannal és Sonokoval a Teitan Középiskolában.
A jeet kune do harcművészet ügyes használója. Japánban született és nevelkedett, de aztán három évig kint élt USÁban. Édesanyjára nagymellű nőként utal, miközben az övéi még nem igazán nagyok. Öltöködése, beszédstílusa és a harcművészete miatt gyakran nézik fiúnak. Ennek nem örül annyira.
Jó nyomozó, sok tapasztalata van, de nem olyan jó, mint Heiji és Shinichi. Van egy kiálló foga, s régről ismeri Shinichit és Rant is, Rannak a tengerpat jut eszébe róla.

Sera nem egyértelműen jó vagy rossz karakter, mert bár megvédi Coannt, mint egy vad tigris, ő maga "rossz gyereknek" tartja magát.
 

Kobayashi Sumiko:

           Conan és a Detektív Banda osztályfőnöke a Teitan Általános Iskolában. 26 évesVissza a Szereplőkhöz
Vissza a Főoldalra

 

 
Hírek

snowdome03
 

2018. december 12.
Kijött a 23. film rövid trailere KATT IDE

2018. december 03.
Megjelent az 1022.fejezet magyarul a Menüben

2018. december 02.
A 23. film címe: "A kék zafír ökle", bemutató 2019.04.12.

2018. november 26.
Megjelent az 1020. és 1021.fejezet magyarul a Menüben

2018. szeptember 15.
Megjelent az 1019. fejezet magyarul a Menüben

 
Számláló
Indulás: 2006-11-02
 
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!