Mouri Nyomozó Iroda - Detective Conan Rajongói Oldal
Menü
     
Linkek

 


 
 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Heti kérdés
Lezárt szavazások
     
Spoileres chat-fórum
[72-53] [52-33] [32-13] [12-1]

2013.01.12. 21:32 Idézet

Most látom, hogy a 162. részből kimaradt a Ran gyanú rész. De idegesítő... (Az, mikor Ran irigykedve megszólal, hogy nem is mesélt az új aranyos osztálytársáról)

Ma megnéztem a legújabb kijött fillert, a színészeset. Nem volt jó, de rossznak sem mondanám. Már Ran színészi ruhája miatt megérte.Maga az eset nagyon gyenge volt, de tényleg annyi, hogy nem voltak őrjítőek a karakterek.


2013.01.12. 14:11 Idézet

Egyszerre nézem a 153-154. résznél (Sonoko veszélyes nyári kalandja) az animét és a mangát, és nagyon meglepődtem, hogy több olyan jelenet is van az animében, mely nem szerepel a mangában. Például, mikor Yokomizóról beszélnek, meg van egy plusz beszélgetés a szakadéknál levő étteremben. Meg amikor Ran arról beszél, hogy mivel lehet bizonyítani, hogy valaki valóban rendőr. Most hirtelen ez a három jut eszembe. Furcsa, mert eddig nem emlékszem, hogy raktak volna bele ilyen pluszokat. Lehet csak azért van, mert a szokottnál akciódúsabb volt az ügy, ezért kellett valami, amivel húzhatják?


2013.01.07. 21:55 Idézet
Misztina

Haha, hát igen, a TakagixSato kapcsolat az egyetlen rendes szerelmi történet. És még Yumi is kap egy párt. Goshonak nem kéne túlvariálnia a dolgot, szerintem.

Igen, igen, ezek a karakgteridegen dolgok is sokat levonnak az élvezhetőségből. De neeeem, muszáj ilyennek lennie. Ha csak egyszer-kétszer, kis mértékben lenne, azt mondanám, jól van, legyen, de így... .


2013.01.07. 20:12 Idézet

Most néztem meg a 681. részt. Hihetetlen jó volt. Annak ellenére, hogy már láttam, nagyon élveztem, talán jobban, mint mikor mangában olvastam először. Most érződik igazán, hogy inkább anime párti vagyok. Ha vissza tudnám fogni magam, akkor a mangát sem olvasnám, de az meg nem megy, pedig mennyivel jobb lenne animében látni először.

És annyira jó Satout és Takagit ismét rendes ügyön látni. A csókjelenet óta szinte semmivé lettek, remélem sokszor fognak a jövőben is megjelenni a fölösleges ShiratorixKobayashi részek helyett (Hála az égnek, annak már vége), meg a Chibás szerelmi szál helyett.


2013.01.07. 14:51 Idézet

"Azért se szeretem az animét, mert a rajzolási minőség nagyon ingadozik, főleg az első 200 résznél és a falat tudtam volna kaparni a borzalomtól. De most is van ilyen."

Igen, utána is. Emlékszem, hogy 300. rész körül is voltak rettenetesek. Talán az, mikor Mitsuhiko eltéved az erdőben és a szökésben levő gyilkos is ott van. Talán az volt az, ami nézhetetlenül ronda volt. De még volt jó pár. A mostaninál sajnos alapból nem tetszik a grafika és a karakterdizájn, és most még az openignet is elcseszték ilyen téren. Máskor sokkal szebb.

Ja igen, meg most a szokotthoz képest is jobban lelassították. A Nyomozók Szerenádja emlékeim szerint 1,2 fejezetet dolgozott fel részenként, ezért még jobban húzták az időt. Előtte volt valami 3-4 perc, aztán az opening után ismét megmutatták az előző rész utolsó percét, majd félidőnél is ismételgettek.

 

201-202 tudom, hogy filler. Csak szemléltetni akartam, hogy mennyire fleejtős, hogy míg egy mangás ügy évekkel később is megmarad, addig az ilyen semmi fillereket két nap után elfelejtem XD

Mondjuk mangás ügyekből is van 1-2 rettentő gyenge. Pl. legutóbb a 454-455-öt végig sem tudtam nézni újranézéskor. Mondjuk, ez a rettenetes angol feliratnak is köszönhető.

Most jut eszembe, fillerek terén... A napokban megnéztem két másik fillert is. Egyik a 426. rész volt (Szerelmeslevél Rannak), ami nagyon gagyi volt és unalmas. Meg a 437. részt, az Aya Ueto és Shinichi ígérete részt, ami szintén nem volt egy nagy durranás.

 

És igen, van, hogy én szégyellem el magam a szereplők helyett. Ilyenek főként a korábban említett Ifi Nyomozós fillerek, ahol Conan mintha nem is saját magát adná. Ebből a fajtából két szörnyű jut most eszembe, amit utóbbi 1-2 hónapban láttam. Az egyik a 165. rész, ami szörnyen kiszámítható volt, és rettentően gáz. Ez az, mikor a kisiskolások elmennek táborozni, és Tíz kicsi néger módra eltűnnek. Rettenetes volt. A másik ilyen a 135. rész, ahol a vége is hasonló minőségű, de maga az ügy a gyilkosával is rettentő gagyi. Komolyan, 1-2 rész nézésekor nem tudom, mit gondolhattak, mikor ezeket kitalálták...


2013.01.06. 21:29 Idézet
Misztina

Hát 231-ig minden részt láttam, utána hébe-hóba nézegettem, jobbára csak az izgalmas ügyeket szedtem le vagy azokat, maiknél új opening vagy ending volt. A fillerek némelyike annyira ratyi volt, hogy nekem volt égő nézni, aztán azóta nem is nézem. Az animét fél szemmel követem, tehát azt tudom, hol tart éppen, de a rendes ügyeket is annyira el tudják húzni, hogy nem szívesen nézem emg őket. Most, hogy Amuro is a fedélzeten van, nézni fogom jobban, ha majd szakítok rá időt. :)

A 201-202 nem mangás ügy. :D De azt hiszem a 203-204 egész jó volt az emélkeim szerint. Nekem a 169-es tetszett, mert talán egy normális ügy volt. Azt hiszem a 161-es is jó volt. Meg a 110-111-es. A 80-a tök jó volt, a feleség a végén durván kiakadt. :D Talán a 87-es is jó volt, meg a 79, 74, 71, 64, 51, 45, 30, 14.

De ezeket nagyon régen nem láttam, van már 5 éve. Az abszolút kedvencem az 56. rész, ahogy lebukik... hát nem semmi. :D

Azért se szeretem az animét, mert a rajzolási minőség nagyon ingadozik, főleg az első 200 résznél és a falat tudtam volna kaparni a borzalomtól. De most is van ilyen.


2013.01.06. 18:16 Idézet

Tényleg, animét is követed, vagy csak a mangát? Mert úgy látom, inkább mangás vagy, meg anime infót ált csak op/ed-ről írsz minimális kivétellel.

Vagy az animét is rendesen követed? Vagy ha nem, meddig láttad? Mert úgy rémlik, fillereket is nézted. (Én abból csak válogatva, mert némelyiken majd elalszom. 165-ig pár kivétellel mindet láttam, de csak 1-2 ügyet mondanék különösen jónak addig. Persze van sok átlagos ügy, ami nem olyan gáz, de nem érdemes igazán megnézni. Aztán vannak förtelmesek is. Pl. szinte minden Ifi Nyomozós ügy. Rendes mangás ügynél nincs velük bajom, sőt... De a fillereknél leírhatatlanul rosszak. Ilyenkor még Conan is kifordul magából, mintha nem is ő lenne)

Ami úgy rémlik fillerek közül, hogy kifejezetten tetszett, az a 152. rész, 184. rész, 208. rész, meg asszem a 196. rész meg a 203-204. rész sem volt rossz.

 

A 201-202-t két napja néztem, és gáz, hogy már most alig emlékeztem rá, be sem ugrott percekig, pedig a mangás ügyek évek után is megvannak XD 201-202 különben nem volt rossz, még ha az ügy szörnyű is volt. Érdekes volt, hogy egy távoli kis faluban játszódott, és volt benne akció is. Változatos volt.

200-500 között azért még elég sok lemaradásom van fillerek tekintetetében. 500-550 között szintén mindet láttam, utána meg a mangás ügyeket sem néztem igazán, mivel mangában követtem, és csak utólag nézegettem őket, így itt sok filler kimaradt.


2013.01.05. 21:50 Idézet
Misztina

Sera megjelenése óta? Nos, volt a váza, macska és szőnyeges ügy, az tetszett, egyszer láttam ilyen Monk epizódot is hasonló témában, csak ott a székkel együtt vitték el az öreglányt, itt meg a szőnyegbe csavarták Ayumit. Az Amuros első ügy nagyon jó lett, drámai is ahogy kell. :) Meg az a \\\"Nyomozók szerenádja\\\" is. Volt benne minden. A Takagis ügy is tetszett, de szerintem egy fejezettel hosszabb volt, mint kellett volna. Ó, meg Kudo Yusaku megoldatlan ügye! Az is nagyon tetszett. :)

Azt hiszem, ennyi.


2013.01.05. 15:29 Idézet

Másolom, amit én írtam róla :)

 

"Van benne pár dolog, amit eltaláltam. Sejtettem, hogy kb. semmi rendes háttér nem lesz, csak színátmenetek. Aztán sejtettem, hogy lesz benne valami Conan futkározás, de végül csak a végén lett. Meg még azt hittem, hogy a folytonos Try Again-nél az lesz, hogy egyesével bevillannak a karakterek, miközben hátrafordulnak. 

Mindent egybevéve, nagyon olcsónak tűnik ez az opening. Mintha rondább lenne. De majd ha lesz jobb minőség, azzal is megnézem. Meg nem is valami mozgalmas. Viszont vannak benne állati jó jelenetek is, itt Vermouth tátogására gondolok, meg arra, mikor Conan és Shinichi közt váltakozik a kép. Meg a végén a Conan-Ran-Ai futás is tetszik, az I can't stop my love for you jut róla eszembe. A végén levő képekkel sincs gond, csak hát azokról is lerí, hogy olcsó, meg se mozdulnak. Takagi és Satou képe aranyos lett. Az eleje nem tetszett, főleg az Ifi Nyomozós pózolás. Nagyon gyerekes. Meg utána a Kogorou-Ran-Sonoko sem egy nagy szám. Az utána levő jelenet (Shinichi-Ran-Ai-Conan) jó lenne, ha abba is raktak volna pénzt. Meg úgy talán jobban nézett volna ki, ha nem egyenesen elölről, hanem oldalazva jönnek be, kört alkotva."

 

Az endingre még kíváncsi leszek, mondjuk a számot már hallottam végig.

 

Tényleg, Misztina, neked melyik/melyek volt(ak) a kedvenc ügye(i)d Sera megjelenése óta? Elég osk dolog volt, így van miből válogatni, nem úgy mint a Vörös és Fekete és Sera előtti részek között.

A legtöbbet mangában olvastam, de pótolgattam utóbbi napookban animében is. Pl. a Conan vs Heiji egy órás különkiadást nagyon ajánlom, ha még csak mangában láttad. Animében még halálibb volt XD A Nyomozók Szerenádja kissé el lett húzva az asszem 1,25 fejezet/résszel, de jó volt, akárcsak a nyomozóirpda megszállása.

 

Meg amit nagyon várok meganimálva, az Shiho. Remélem ott nem spórolnak majd. A Rejtélyvasútra is nagyon kíváncsi vagyok meganimálva, azt is követni fogom, mint ahogy most is rögtön nézni fogom a jelenlegi TakagixSatou-s ügyet, meg a Yuusaku megoldatlan ügyét is. Az úgy hemzseg az utalásoktól, hogy azt nem akarok kihagyni animében XD


2013.01.05. 15:22 Idézet
Misztina

Vicces az új opening. Nem mertek semmit belerakni, de legalább a zene másabb volt, van benne valami új és jó. Bár hallgatni kell ahhoz, hogy igazán megszeressem. A Vermouthos rész tetszett. Azt furcsállom, hogy a Ran-Conan-Ai trióra koncentráltak. o_O Az oké, hogy Haibarának fontos szerepe lesz imitt-amott, de ők hárman... fura na.

Meg az a fa igazi visszatérő motívium. Biztos valami távol-keleti cucc. :D


2013.01.05. 15:15 Idézet
Misztina

Lehet, hogy ez a Sera-Conan páros fogja majd Rant gyanakvásra sarkallni. Amúgy nem ebben az interjúban, de Gosho említette, hogy nem véletlenül nem volt még Ran szülinapja. Biztos valami nagy dolgot szervez köré. :)

Kidet túlerőlteti Gosho vagy a menedzsmentje. Talán egyszer belátják, hogy nem az igazi. Most persze nyomatják a Conanen belül, de önállóan nem fog sokat megélni, hacsak össze nem szedi magát Gosho.


2013.01.05. 12:39 Idézet
gergoking

Nem lesz sok ez? XD Mármint, nem szokott egyszerre ennyi karaktert mozgatni egy íven. Az lenne az ésszerűbb, ha lezárná a mostanit, és utána jönne az új. Persze lehet jól megoldja, csak aztán tényleg ne feledkezzen el a többiekről, ha már ennyi karaktert behozott.

 

"Kaito Kid nem fog többet beleavatkozni a Fekete SZervezetes ügyekbe (még jó)."

Látom náluk sem aratott osztatlan sikert az, hogy Kidet is belerakta egy szervezetes ügybe XD

"Éééés Gin és Sherry között van/volt valamilyen kapcsolat."

Ez meg elég nyílvánvaló volt, de örülök, hogy ezzel is fog végre foglalkozni :)

 

" jövőre egy Fekete Szervezetes ügyet vagy valamit tervez, már csak azért is, mert a manga 20 éves lesz"

Remélem nem csak jövőre XD Persze az sem lenne gond, ha az idei évet ShinichixRan szálra fordítja. Annyi kis utalást adott már rá, hogy érdemes lenne belevágnia végre egy hasonló nagyságú gyanú ügybe, mint a 188-193. rész. Ha már nem lesz BO, ennek örülnék a leginkább a sok felvezető rész közepette.


2013.01.05. 11:40 Idézet
Misztina

Majd leírom a hírekben is, de Gosho azt mondta, lesz(illetve hogy van) még egy új Fekete Szervezetes tag, jövőre egy Fekete Szervezetes ügyet vagy valamit tervez, már csak azért is, mert a manga 20 éves lesz (hát igen). A Főnöknek nincs alkoholos kódneve, de mindenkit ő maga nevezett el a szervezeten belül. És nem Agasa a Főnök. Kaito Kid nem fog többet beleavatkozni a Fekete SZervezetes ügyekbe (még jó). Éééés Gin és Sherry között van/volt valamilyen kapcsolat.

A forrás megbízhatósága 82% körüli.

---

Ja, úgy tűnik a mostani ügy a Conan-Sera szálra épül, Conan valamit akart kérdezni a lánytól kettejükkel kapcsolatban (Conan: Az nem lehet, hogy te és én...?). Bourbon érdekes, mert ő is olyan, mint Conan, a kíváncsiság hajtja nagyon, nem is a maga a szervezet érdekli, hanem AZ igazság. Talán emiatt olyan se nem gonosz, se nem jó karakter.
A fenti spoiler alapján idén nem igen számítok BO ügyre, de amíg Gosho felépíti a jövő évet, s nem hanyagolja el a három jómadarat: Sera, Okiya és Amuro, addig szerintem itt nem lesz gond.
Takagiéknak ideje lenne belépni a BO-s részbe, ez a Date-vonal jó apropónak tűnik mindenképp. :) Azért azt meg kell hagyni, nagyon pozitív ez az egész, hogy ilyen jó kis elvárásokkal tudunk a történet felé fordulni és nem dögunalom, mint tavalyelőtt vagy mikor, amikor csak a londoni ügy volt és az is gyenge lábakon állt néhol. Szinte hihetetlen, hogy Gosho állítólag sokat készült rá.
 


2013.01.05. 09:37 Idézet

Ezt jó tudni, nem is tudtam, hogy utána volt.  Akkor viszont érthetőbb. Mondjuk, akkor meg azért furcsa, mert hosszú ideig semmi jelét nem adta annak, hogy gyanakodna bármire is, aztán meg jöttek egymás után az ügyek, amiben meg igen.

 

Az új ügy spoilerét én is láttam.Kíváncsi vagyok, előre mozdul-e a cselekmény. Már minden megvan a Bourbon szál lezárásához szerintem, már csak valami löket kéne hozzá, úgy mint a Rejtélyvasút előtti gyűrű észrevétele. És ha már ilyen hosszú volt az egész, remélem valami nagy és hosszú üggyel zárul, ami esetleg napokat ölel fel, mint a 490-504. Meg Bourbon sírlátogatása óta kíváncsi vagyok, vajon Takagiék is szerepet kapnak-e majd a következő BO-s ügyben.


2013.01.04. 22:06 Idézet
Misztina

Hahah. Hát igen. A szemfüleseknek ekkor már leeshetett anno. De elfelejted a legfőbb dolgot a Ran gyanakodásában. :) Hogy ő a 14. kötetben nem hitte el Yukiko és Conan meséjét. Nem véletlenül említette meg Yukiko Ran mosolyát és figyelmeztetett Yusaku a nőkre. Ran elfogadta, hogy Shinichinek oka van hazudni, de szép vagy nem szép módon érzelmi zsarolásba kezdett szépen lassan.

A mangában a Brazil nagybácsis (Yukikos) rész után az a rész következik, ahol Ran tanárnőjét kell megvádolni és ennek a végén sír Ran Conan mögött Shinichi képét vizionálva és "összeomolva" sírt Conan vállán. Ismerve Rant, ő sose sírt volna Conan előtt így, mert ő csak egy gyerek, nem szabad megijeszteni stb.. Shinichi viszont mindig is a lelki támasza volt, az első részben is sírt. Animében amúgy a tanárnős rész megelőzte a Ran gyanakszik részeket, ami nettó butaság volt.

Amúgy az új ügy nagyon érdekes, főleg Sera miatt. Vajon mit akart kérdezni Conan tőle? Hetekig ezen filózhatok. XD


2012.12.31 15:01
nevon

„ Ja nem, most hogy belegondolok, már a 204. fejezetben is elég egyértelmű, mikor Ran meghallja, hogy egy aranyos lány van az osztályában, de sosem mesél semmit az iskolai életéről.


2012.12.31. 15:01 Idézet

Ja nem, most hogy belegondolok, már a 204. fejezetben is elég egyértelmű, mikor Ran meghallja, hogy egy aranyos lány van az osztályában, de sosem mesél semmit az iskolai életéről.


2012.12.30. 21:49 Idézet

Még valami. Régóta filózom azon, hogy a 150-175-ös részek között vajon mikor gyanította meg először Ran, hogy Conan Shinichi. A 174. részben, mikor Ran valami olyasmit mond Conannak, hogy "Ne hagyj magamra!", ott már biztos, de a amnga szerinti előtte levő ügyben is sejti? A Sonoko v. ny. k.-ra gondolok. Az elején van egy jelenet, aminél arról beszélnek, hogy Shinichit biztos nem érdekli Conan bikinis képe. És ekkor szégyenlősen Conanhoz fordul, és megkérdezi tőle. Ezen agyalok, hogy ez vajon már arra utal-e, mivel nem volt különösebben kiemelve a jelenet, nem fordítottak neki akkora figyelmet, mint a 174-es részben, vagy a korcsolyázásnál. De ez is valamennyire gyanús. És pont ezek előtt van.


2012.12.30. 18:20 Idézet

Szeretem a Heijis ügyeket, meg az olyanokat, ami valamilyen szokatlan helyen játszódik, de az nagyon nem jött be.

A mostani ügy viszont nagyon jó volt. Igazi felüdülés az előző vámpíros után.

Januárra pedig anime terén kíváncsi vagyok. Ritkán nézem meg az új részeket, de az előző négyrészest megnéztem, és várom az összes januári részt is. Meg persze az új op/ed-et.


2012.12.04. 11:46 Idézet
Misztina

Engem meglepett a tettes a vámpírosban, a DB-s ügy meg... hát azért a lolicon rész nem hiányzott.


2012.12.01 18:22
nevon

„ Mindegy. Látom, hogy DB-s ügy jön. Remélem valami jóféle.


2012.12.01. 18:22 Idézet
nevon

Mindegy. Látom, hogy DB-s ügy jön. Remélem valami jóféle.


[72-53] [52-33] [32-13] [12-1]

     
Hírek

snowdome03
 

2018. szeptember 15.
Megjelent az 1019. fejezet magyarul a Menüben

2018. szeptember 6.
Megjelent az 1018. fejezet magyarul a Menüben

2018. augusztus 14.
Megjelent az 1016. és 1017. fejezet magyarul , a Menüben

2018. augusztus 13.
Megjelent az 1015. fejezet magyarul , a Menüben

2018. június 21.
Megjelent az 1014. fejezet magyarul , a Menüben

     
Számláló
Indulás: 2006-11-02
     
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!